Michiel en Brenda's great adventure 2010

Vietnam, bijna naar Holland!

Lieve familie en vrienden,

We komen bijna naar Nederland! Waarschijnlijk ergens volgende week, de datum is nog onzeker.. Dit is namelijk een lang verhaal.

We zijn in Vietnam, dit was volgens onze reisplannen het laatste land van ons trip. Dit klopt ook, echter Vietnam zit ons, op z'n zachts gezegd, niet erg mee. We zijn nu in Ho Chi Minh City, Saigon. Een leuke, hectische, drukke, levendige stad. Minpunt is dat er voor ons weinig te genieten valt op dit moment. Michiel is namelijk ziek. Vorige week zaterdag heeft Michiel koolstofmonoxidevergiftiging opgelopen in ons hotel in HCMC. Met hoge spoed naar het ziekenhuis, zuurstof etc. Toen we later naar Mui Ne (kustplaats) gingen, leek het alweer een stukje beter te gaan. Dit bleek echter niet waar, en drie dagen waren we weer in het (lokale) ziekenhuis. Daarna heeft Michiel een week uitgerust op het resort met als voornaamste klacht duizeligheid. Na ongeveer een week is besloten dat het beter was dat we weer terug gingen naar HCMC omdat daar betere medische voorzieningen zijn en hij zodoende goed onderzocht kon worden. Hier zijn we na drie dagen nu nog steeds en zijn we een ambulancerit, een mri scan en vele onderzoeken verder. We komen volgende week naar huis, wanneer, met welke maatschappij en hoe, dat is nu nog niet bekend. Dit is even het verhaal in het kort, de rest horen jullie wel in Nederland een keer.

Maargoed, leuke dingen dan. We hebben Brenda der 23ste verjaardag in Vietnam gevierd (toen ging alles nog goed). Dat was een erg leuke en bijzondere dag. Compleet met ballonnen en taart! Iedereen nogmaals bedankt voor de lieve berichtjes! Naast HCMC zijn we dus ook in Mui Ne geweest. Daar hadden we een heerlijk resort aan het strand, er zijn slechtere plekken om uit te zieken. Eigenlijk zouden we nog omhoog langs de kust reizen naar Hanoi maar ons ticket is nu sowieso omgezet naar HCMC.

Voor Vietnam, waren we in Cambodja. Ook een hele belevenis. Cambodja is arm, ligt vol met landmijnen, heeft killing fields; kortom is naar de hel geweest en terug. Angkor Wat was het absolute hoogtepunt, wordt soms ook wel het achtste wereldwonder genoemd en is het groots religieuze bouwwerk ter wereld. Siem Raep is erg gezellig. Voor de rest heeft Cambodja het meest chaotische verkeer ooit, vooral in de hoofstad Phnom Penh! Met met zijn vieren op een scooter (plus bagage!) is er geen uitzondering en je vraagt je serieus af of er uberhaupt verkeersregels zijn in dit land. Soms zie je ook gewoon nog paard en wagen..maar de variant scooter en wagen is populairder. Verder lopen er in vergelijking met de andere Aziatische landen, wel erg veel koeien etc op de weg. Gekkenhuis!

Onze reis zit er nu dus na bijna negen maanden haast op. Het was echt een waanzinnig mooie reis!! Ontzettend veel mooie dingen gezien en gedaan in Australie en Azie, we hebben echt genoten!!!! Het is wel naar dat het niet eindigt zoals we gehoopt hadden, maar dat is maar even niet anders. Bij deze willen we iedereen die deze site gevolgd heeft bedanken. We vonden het erg leuk om reacties van jullie te krijgen!

We vinden het natuurlijk hartstikke leuk om onze familie en vrienden weer te zien in Nederland. De eerste dagen zal dit echter wel moeilijk worden, omdat Michiel sowieso nog verder moet herstellen. In principe is het erg leuk om onverwacht op de stoep te staan, in dit geval weten we echter niet of dit zo handig is...

Liefs uit Vietnam en tot snel!

Michiel en Brenda.

PS: we zijn in Nederland voorlopig in elk geval bereikbaar op Michiels oude Nederlandse mobiele nummer.

Klaas

Beterschap Michiel! Verder klinkt het allemaal erg leuk! :) Tot gauw!

Klaas

natasha

hee, het komt toch wel goed met vriend lief :)??
beterschap!!
en tot binnenkort in holland!
xx tass

Chris

Wat een verhaal... Veel succes Michiel!

Veel dank voor de tijd die jullie hebben vrijgemaakt voor ons in Nederland. Toch waardevolle tijd zo op reis. Ik heb genoten van jullie updates. Het zit erop en niemand neemt het jullie meer af.

Nice!

Thomas

Sterkte met het herstel Michiel! Jammer dat zoiets net op het einde gebeurd, maar gelukkig hebben jullie verder een toffe reis gehad!

Tot binnenkort!
Thomas

Fatima

Hoi lieve Brenda ik wens jullie heel veel sterkte toe deZe laatste dagen. Hoop dat je vriend snel beter wordt!!! Veel beterschap en rust toegewenst!!

Xx fatima

Fatima

Sorry voor geen leestekens. Getikt op tel.

Xx

Corrina

Dat is nogal allemaal wat zeg ppfff,zo hadden jullie het einde niet voorgesteld.Wens Michoel veel beterschap en een veilige reis naar huis.kussss

Winfred

Klinkt als een heel avontuur. Zonde dat Michiel ziek is geworden. Helaas loop ik jullie precies mis, want morgen vertrek ik richting Australia. Dus wens ik jullie alvast weer een mooie aankomst in NL toe en zie ik jullie over iets meer dan een half jaar weer!

Piet en Corrie

Hallo,
Jammer dat jullie zo terug moeten naar Nederland, maar jullie hebben in ieder geval heel veel gezien en genoten ....Michiel, beterschap en een goede reis naar huis.
Groetjes....

evert

Michiel, ouwe lijm snuiver! Nu merk je de gevolgen ervan! Met Brenda is niets aan de hand, toch?! Het wordt langzamer hand wel wat kouder in Nederland ik hoop dat jullie weer een beetje snel wennen. Vorige winter voor het eerst koud echt gehad, tropen zat nog in mijn systeem. Iedergeval geen longonsteking oplopen dan heh?! Fijne veilige vlucht!

Gr evert

Waneshma

Leuk om mee te mogen genieten van jullie prachtige verhalen en geweldige avontuur. Jammer dat het zo moet aflopen, de laatste daagjes maar komen jullie maar snel naar huis. Sterkte en een goede vlucht.

Gr Waneshma

Koen

Beterschap Michiel, hopelijk ben je snel hersteld!
Fijne terugvlucht en tot snel in Nederland!
Groetjes en take care,
Koen

Leni

Hallo Brenda en Michiel.
Ik ben op de hoogte met jullie situatie en leef mee. In ieder geval kunnen jullie terugkijken op een heel fijne en mooie tijd. Van harte beterschap en een heel goede vlucht terug.
Groeten Leni.